Comfortgolv i Menai Science Park

  • Menai-Science-Park-CS-Image-02.jpg
  • Menai-Science-Park-CS-Image-01.jpg
  • Menai-Science-Park-CS-Image-03.jpg

En modern golvfinish med Peran Comfort i M-SParc

För att kunna erbjuda kontor, laboratorier och mötesrum i toppklass till företag inom energi- och IT-sektorn, behövde Wales första riktiga forskningscenter, Menai Science Park, en ikonisk och modern golvlösning.

Arkitektfirman bakom projektet är FalknerBrowns Architects som ville åstadkomma ett slags vitt band som genomsyrade byggnadskonceptet. Det vita bandet slingrar sig t.ex. runt det öppna innovationsutrymmet och kräver en fogfri, robust golvfinish för att matcha den exteriöra beklädnaden.

För att komplettera byggnadens moderna stil valdes Peran Comfort från Flowcrete UK i kulören Light Grey och Signal White för trapporna och foajéutrymmet. Stegljudsdämpningen och hållfasthetsegenskaperna hos detta golvsystem är idealiskt lämpade för liknande områden, där frekvent gångtrafik och tillhörande ljud och buller förväntas. Att använda detta system skapar vägar och riktningar i byggnaden och reflekterar också ljuset, vilket skapar den rymliga känslan som beställaren önskade.

Flowcretes naturtrogna golvbeläggning, Rustik, användes också för att tillföra en naturlig struktur i entrén. Detta system ger ett slående intryck tack vare sin skarpa kulör och moderna stil. Utöver ljudreducering, glidmotstånd och hållbarhet harmoniserar dessutom detta system med landskapet runt byggnaden.

Substratet lades ut för hand för att åstadkomma en avsmalnande nivellering. Designen ramades sedan in av kanterna i rostfritt stål innan systemen Peran Comfort och Rustik applicerades. Installationsprocessen avslutades sedan med en tätningsbeläggning.

Installationen genomfördes på två veckor och var redo att användas till invigningsceremonin som besöktes av Wales statsminister och lokala företag.

Projektdetaljer

  • Klient: M-SParc, Bangor University
  • Produkter: Peran, Comfortgolv
  • Marknads sektor: Kontor
  • Plats: Anglesey, Wales
  • År: 2018

Aktuella projekt

Håll dig uppdaterad