Vi söker en Digital Marketing Specialist

Digital Marketing Specialist till CPG Europe

18 aug 2020

Vi på CPG Europe har en vision som handlar om att göra det möjligt för våra kunder att forma en värld där byggnader sparar energi, håller längre och överträffar alla riktmärken för hållbart byggande.

I varumärkesportföljen hittar du våra starka och betrodda varumärken – illbruck, Nullifire, Flowcrete, Tremco, Vandex och Dryvit – med lösningar för tätning och isolering, passivt brandskydd, fogfria golv och slitstarka ytbeläggningar, taklösningar och tätskiktsystem.

Nu söker vi en ny medarbetare till marknadsorganisationen som har specialistkompetens inom digital marknadsföring, och specifikt inom e-commerce och marketing automation!

Som Digital Marketing Specialist har du en operativ, hands-on roll där du proaktivt utvecklar våra produktvarumärkens digitala närvaro i en mix av kanaler och plattformar, med målet att öka försäljningen på den svenska, norska och danska marknaden.

 

Du kommer ingå i ett regionalt marknadsteam med ytterligare tre personer. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 100% med sex mån provanställning.

 

Dina övergripande mål och arbetsuppgifter

 • Leda och genomföra e-commerce projekt/satsningar i Skandinavien
 • Utveckla och driva den digitala försäljningen på de Skandinaviska marknaderna.
 • Utveckla, administrera och mäta lokala digitala kampanjer.
 • Anpassa, planera och genomföra centralt skapade digitala kampanjer i linje med den europeiska marknadsplanen.
 • Genomföra och optimera företagets Marketing Automation, Inbound och Lead Generation strategi.
 • Underhålla och uppdatera våra hemsidor
 • Underhålla och uppdatera CRM-system och dokumentation online på interna och externa plattformar
 • Hjälpa till att skapa content
 • Öka varumärkeskännedomen med hjälp av digitala och sociala kanaler, SEM/SEO m.m.
 • Analysera kundresan och bidra med skapande av online content, vilket omfattar både enklare designuppgifter och textproduktion

 

Din profil

Vi tror att du har 3-5 års erfarenhet från att arbeta med digital marknadsföring på byrå eller inhouse i operativ roll, bland annat har du arbetat med content marketing och marketing automation.

Erfarenhet från en koordinerande eller projektledande roll är en stor fördel, t ex att ha drivit utvecklingsprojekt inom e-handel.

Du har en ganska bred, generell förståelse för marknadskommunikation, men din expertkunskapen är inom digital försäljning, e-handel och marketing automation, där du har dokumenterad erfarenhet och djup förståelse för tekniken och de tekniska marknadsföringsverktygen . 

 

Krav på erfarenhet och kompetens

 • E-commerce
 • Marketing Automation
 • SEO/SEM
 • Content marketing

Erfarenhet som ses som en fördel

 • Webbutveckling och webbdesign
 • Adobes programvaror och enklare design
 • Umbraco och/eller Typo3 CMS

Som person är du nyfiken och engagerad, affärsmässig och navigerar smidigt i relationer med medarbetare och kollegor. Du är självständig, jobbar strukturerat och har en naturlig fallenhet för att ständigt söka efter sätt att förbättra processer och taktiker.

 

Placeringsort och tillträde

Din arbetsplats blir Göteborgsområdet. Först i Kungälv och sedan centrala Göteborg, då vi flyttar till nya lokaler i december 2020.

Tjänsten tillsätts så fort som möjligt och urval sker löpande, så tveka inte att skicka din ansökan redan idag!

Anställningen ligger under Tremco CPG Sweden AB. Tillsammans med Tremco CPG Norway utgör de två bolagen CPG Scandinavia och är en division under Construction Products Group Europe. CPG Europe ägs av RPM Inc. som är listat på New York Stock Exchange.

Relationer

Du kommer kontinuerligt ha kontakter med marknadschef, kundtjänst, produktchef, säljchefer, tekniska chefer samt de centrala marknadsfunktionerna i Europa - European Content & Communications Team (ECC Team), Digital Team samt vår Digital Champion.

 

Ansökan

Rekryteringen hanteras av Bravura. Du lämnar din ansökan enkelt på Bravuras hemsida https://jobb.bravura.se/lediga-jobb/digital-marknadsforare-digital-marketing-specialist-2823401/

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Bravuras Maria Kihlgren på mejl maria.kihlgren@bravura.se eller på telefon 0735-17 80 55.

 

 

 

SLUTET

Uppskattade du detta inlägg? Klicka nedan för att dela med ditt nätverk:

Kontakta

För mer information ring +46 31 57 00 10 eller besök oss på webben www.flowcrete.se.

Information till redaktörer

Flowcrete är ett världsledande produktvarumärke inom fogfria golv. Varumärket marknadsförs och säljs på den skandinaviska marknaden av Tremco CPG Sweden AB och Tremco CPG Norway AS, som är en del av Construction Products Group Europe. 

Tremco CPG Sweden AB har sitt huvudkontor i Kungälv i Västra Götaland. 

Håll dig uppdaterad